Itsepoiminta

Olemme panostaneet siihen, että poimintaretki onnistuisi helposti ja mukavasti. Helteellä hattu ja vesipullo on hyvä olla mukana pellolla. Mikäli hiljattain ei ole satanut, pellolla pärjää lenkkareilla. 

Mansikka

Itsepoimintaan lähdetään puodin kautta, jossa tyhjät astiat punnitaan. Mikäli omia astioita ei ole, puodista voi niitä ostaa. Puodista löytyy käsienpesupiste ja wc:t. Tyhjien astioiden punnitsemisen jälkeen siirrytään pellolle. Pellolla opas näyttää rivin, josta kulloinkin voi kerätä. Opas myös neuvoo poiminnassa tarvittaessa.

Poimittavat rivit ovat kypsyneet edellisestä poiminnasta vähintään 2 vrk, joten poimittavia marjoja on riveillä runsaasti. Riviä kerätään järjestyksessä ja rivimerkki jätetään siihen, mihin saakka rivi on kerätty. Poiminnan jälkeen marjat punnitaan ja maksetaan pellolla. Pankkikortti, luottokortti ja visa electron käyvät maksuvälineenä.

Mansikkalajikkeemme on Polka. Polka sopii hyvin tuoremarjaksi, pakastettavaksi ja säilöntään.

Vadelma ja herukka

Myös vadelmia ja herukoita voi itsepoimia. Vadelmien itsepoiminta alkaa heinäkuun puolessa välissä ja heinä-elokuun vaihteessa kypsyvät myös herukat.

Vadelmalajikkeena on suurimarjainen ja aromikas Glen Ample. Se sopii hyvin tuoremarjaksi ja pakastettavaksi. Vadelmat viljellään kasvutunneleissa ja niitä on mukava poimia myös sadepäivänä.

Herukkalajikkeina on Öjebyn mustaherukka ja Katri punaherukka.

© Kankaisten tila

kankaistentila (ät) gmail.com

Puhelin

03-6536666

  • oiva

Osoite

Kankaisten Kylätie 58

13270 Hämeenlinna

Sosiaalinen media

  • facebook-square
  • Instagram - Black Circle